2009. október 1., csütörtök

Béky László és Gyürüsi József természetgyógyászok!

2009. október 5-én, hétfőn

Béky László és Gyürüsi József természetgyógyászok voltak a vendégeink


16 órától

A Föld természetes és torzult mágneses teréről és az elektroszmog káros hatásáról beszélt Gyürüsi József


17 órától

Miért betegszünk meg? Betegségünk, gyógyulásunk testi-lelki összefüggései címmel

Béky László tartott előadást.


A professzor számos életmód-tanácsot osztott meg a közönséggel, ezekből olvashatnak most néhányat, a teljesség igénye nélkül!

Minden másnap reggelire együnk olajos halat! Ha erre nincs lehetőségünk, akkor pedig kevés lenmagolajat vagy frissen darált lenmagot fogyasszunk!

Minden másnap együnk tojást reggelire!

Az egészséges reggeli részeként még az alábbi ételeket javasolta Béky László:

Teljes kiőrlésű tönkölykenyér pirítva, paradicsom, tönköly müzli.

Délelőtt 1-2 savanyú gyümölcsöt ajánlott, kemény őszibarackot, nektarint, valamint almát. (Hasmenésre lereszelve, szorulásra pedig evés előtt 1,5 órával egészben banánt javasolt.)

Délben zöldséglevest, leveles salátákat (káposztát, jégsalátát, madársalátát stb.), gabonakását (zabkása, köleskása stb.) válasszunk, de ajánlott például a tönkölytészta 1 szelet hallal.

Este salátákat csipegessünk és igyunk meg 1-2 pohár jó vörösbort!

Béky László kiemelte még a lila zöldségek (főleg a káposzta) jótékony hatását, télire pedig az alábbi salátát ajánlja: 50-60% sárgarépa, 30-35% cékla, 15% torma. A zöldségeket nyersen reszeljük le, hagyjuk őket összeérni, és naponta többször fogyasszuk!

A természetgyógyász elmondta, hogy a reformtáplálkozásnak az alapja, az legyen, hogy energia és fehérje szempontjából reggel vigyük be a legtöbbet, ami estig lebomlik! Legyen megfelelő az energiagazdálkodásunk, vagyis ha rend van belül, akkor több energiánk marad az alkotásra, jobban meg tudunk felelni a modern kor sokszor túlzott elvárásainak is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése