2011. április 6., szerda

„Hétmérföldes csizmában Heted7 országon keresztül” körzeti vetélkedő döntője

Könyvtárunk gyermekrészlege „Hétmérföldes csizmában Heted7 országon keresztül” címmel hirdetett körzeti vetélkedőt általános iskolás diákok számára. A kérdéseket az Európai Unióból, valamint tagországainak mesevilágából állítottuk össze, abból az apropóból, hogy az idei év első felében Magyarország látja el az Unióban a soros elnökséget.
Felhívásunkra 32 csapat nevezése érkezett a város és körzete, valamint a Felvidék általános iskoláinak 4-5. osztályából.
A nagy számú jelentkezésre való tekintettel, márciusban 5 elődöntőt rendeztünk, ahol a versenyzők összemérhették tudásukat. Az elődöntőkön legtöbb pontot elért 12 csapat vett részt a döntőn, amelynek április 1-jén adott otthont könyvtárunk.
A fináléba bejutott csapatoknak a hagyományokhoz híven 2 perces jelmezes jelenettel is készülniük kellett, ezúttal a Kis Mukk, vagy a Hogyan fogott ki a kovács az ördögön című mesékből. Az ötletes díszletekkel színesített előadások osztatlan sikert arattak a zsűri körében, melynek tagjai Balláné Simon Mária, a Mikszáth Kálmán Középiskola könyvtárosa, Zolnyánszki Zsolt, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ közművelődési szakembere, valamint Hatala Lászlóné gyermekkönyvtáros voltak. A vetélkedő jó hangulatban zajlott, a csapatok kiválóan felkészültek a megmérettetésre.
Az első 3 helyezést a Kiss Árpád Iskola, a Berceli Általános Iskola és Balassi Bálint Gimnázium diákjai érték el, ők valamennyien jutalomkiránduláson vesznek részt a Gödöllői Királyi Kastélyban. További 5 csapat részesült könyvjutalomban, a többieknek egyéb apró ajándékkal köszöntük meg munkájukat.
Bízunk abban, hogy a gyerekek a nemcsak az európai unió világában mélyültek el jobban, hanem szép olvasásélményekkel is gazdagodtak a felkészülés során.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése